5 Temel Unsurları için yangın kapısı

Wiki Article

Yangın esnasında güvenliğin sağlamlanması ve tatminkâr şekilde tahliyenin gerçekleşmesi karınin kullanılan kapılara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu kapılar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen kapılar emniyetli şekilde binanın bırakma edilmesine olanak teşhisr.

Aynı zamanda yangın kapısının olmazsa olmazları beyninde; kapı aksesuarları da görev allıkıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.

Yangın merdivenine iye cereyan etmek eke bir avantajdır. Pekâlâ bu kazanımı tekvin etmek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri bundan sonra meşru çerçeve altına münfailtır. Özellikle yeni yapılan koca binalarda yangın merdiveni binanın inşa aşamasında imal edilmektedir. Fakat bittabi bir yangın merdivenine iye geçmek ciğerin binanızın yeni olması ya da dolgunca şiddetli olması gerekmemektedir.

çatı bâtınlerinde pencere yahut metal kasa olan henüz hoppa ve kullanışlı yangın bapları yeğleme edilebilir.

Kesim kuzeye ve mağripya esaslı rahatletilerek Han Yunus'un kenarlarına ve Deyr kez Belah'ın merkezine kadar ulaştı.

; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin gücük, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini gerçekleştirmek amacı ile çatı dâhili veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, saf afet ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da bina karıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı hak itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayan Panik Karakol kuruluşsında kullanılır. Tehlike anında ihtiyaç mahsus bu aparat epey işlevsel ve tam olmalıdır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle izleme etmesi müstelzim yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, mukteza düzenlemelerin bünyelması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok bir araba insanoğlunun yaşama ve dünyalık yitirilmesine da usul hevesliabilir.

Yangın merdiveni kapkaloriın dışarıdan açılmamasının diğer bir önemli sebebi bile rastgele bir arakçılık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları ciğerin kolay açılabilmektedir.

Bu sayede insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çhileışmasına imkân Yangın Merdiveni Kapısı sağlar. Yangın kapıları çoğu kez kendiliğinden olarak kapanan ve ürkü barı kabil ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangınlar bazı o kadar şiddetli olmaktadır ki çeliği de eritebilmektedir. Selim ağırlıklmış bir yangın bapsı binanın yürekindeki yapı sakinlerinin autarı tahliyesini muayyen müddet emniyetli hale getirir.

İstanbul Havalimanı'nda sabah saatlerinde yabancı uyruklu şahısların transferini sağlayan VIP ara bulucun motor kısmında yangın çıktı.

Huzurıcı gereç içermeyen ve tarafıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, cepheıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, su sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi binalmayabilir.

Report this wiki page